QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Інформаційно-туристичний центр та музей Дмитра Чижевського можуть бути створені на базі районної бібліотеки

Сьогодні актуальним залишається питання роботи та фінансування Олександрійської районної бібліотеки ім. Дмитра Чижевського. Відповідно до законодавства і в рамках адміністративно-територіальної реформи з 1 січня поточного року районна державна адміністрація розпочала процес її ліквідації.
2 лютого заступник міського голови Ірина Чемерис провела зустріч із представниками районної бібліотеки з метою вирішення подальших перспектив роботи цієї установи, долі книжкового фонду та працевлаштування бібліотекарів.
Участь у зібранні взяли представники районної державної адміністрації, управління культури Олександрійської міської ради, депутат міської ради й голова постійної комісії з питань освіти і науки, культури і туризму, директор Центральної бібліотечної системи, краєзнавці міста, активісти.
Обговорення проходило за такими напрямками як збереження будівлі й книжкового фонду, а також працевлаштування вивільнених після ліквідації закладу робітників.
Проаналізувавши бібліотечну систему міста стало зрозуміло, що книгозбірень для обслуговування потреб населення Олександрії достатньо. Тому обговорювалася можливість переформатування бібліотеки в музей Дмитра Чижевського та створення на її базі інформаційно-туристичного центру. Книжковий фонд передадуть до міського обмінно-резервного фонду і в подальшому його розподілять між філіями Центральної бібліотечної системи міста. Усі працівники книгозбірні можуть бути працевлаштовані в міських бібліотеках та інших закладах культури.
Директор районної бібліотеки наполягає на збереженні бібліотеки, але дана ситуація не відповідає нормам чинного законодавства.
У підсумку Ірина Чемерис зазначила: «Якщо для міста більш актуальним буде майданчик для живого спілкування у галузі туризму та культурі, то логічно розробити і вкласти кошти в перспективні проекти. Ми проаналізуємо запропоновані ідеї і на наступній зустрічі дамо ґрунтовну оцінку тим проектам, які можуть бути створені на базі бібліотеки ім. Дмитра Чижевського».

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.123945689600067/123945539600082/