QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Моніторингова група місії ОБСЄ поцікавилась ситуацією в Олександрії

20 травня відбулась онлайн-нарада секретаря міської ради Вікторії Косяк з представником спеціальної моніторингової групи місії ОБСЄ Михайлом Пановим. Головною метою місії є сприяння зниженню напруги та забезпечення миру, стабільності і безпеки в Україні.
Спостерігача цікавило питання політичної ситуації в Олександрійській міській раді. Вікторія Косяк повідомила, що в міській раді немає радикальних опозиційних настроїв. Незважаючи на те, що у різних політичних партій свої погляди, на сесіях приймаються виважені рішення на благо громади, а не заради політичних амбіцій.
На нараді обговорювалось питання відзначення у місті Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, оскільки в деяких містах виникали суперечки через різне бачення історії та певне ставлення до політики часів колишнього Радянського Союзу. Вікторія Косяк поінформувала Михайла Панова, що в Олександрії 9 травня у заходах брали участь представники різних організацій, які були толерантними один до одного і конфліктних ситуацій зафіксовано не було.
Також спостерігач цікавився думкою секретаря міської ради з приводу того, чи можуть виникнути протиріччя серед людей у разі перейменування області. На думку Вікторії Косяк, як зреагують жителі на зміну назви області, спрогнозувати неможливо. Проте, можуть бути позиції як за, так і проти такого рішення, оскільки подібна ситуація спостерігалась під час перейменування обласного центру.