QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Незабаром в Олександрії з’являться ще дві меморіальні дошки та перейменують дві вулиці

8 липня відбулося чергове засідання комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки, де було розглянуто питання щодо перейменування провулку Маршала Ворошилова та вулиці Корнійчука в рамках завершення процесу декомунізації в територіальній громаді, встановлення меморіальних дошок та проєкт календаря пам’ятних і знаменних дат на 2022 рік.
Присутні заслухали інформацію про життя та діяльність на користь рідного міста олександрійців Юрія Буслова і Почесного громадянина Олександрії Юрія Дзбановського. Члени комісії були одностайні щодо вшанування пам’яті відомих олександрійців шляхом встановлення їм меморіальних дошок. Остаточне рішення з даних питань ухвалить виконавчий комітет на своєму засіданні.
Окрім цього, дорадчий орган розглянув питання перейменування міських топонімів: провулку Маршала Ворошилова, що в Покровському мікрорайоні, та вулиці Корнійчука, яка знаходиться неподалік Новопразького шосе. До 22 липня членам комісії необхідно подати голові комісії пропозиції з обґрунтуванням найменування топонімів для подальшого їх затвердження депутатським корпусом.
Наостанок присутні заслухали інформацію начальника управління культури і туризму Ольги Переведенцевої про календар пам’ятних і знаменних дат для громади на 2022 рік та визначили термін до 1 серпня на доопрацювання щорічника, внесення змін та доповнень. Після цього він буде затверджений органами місцевого самоврядування.