QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Організаційний комітет попередньо обговорив заходи до Дня міста

12 травня секретар міської ради Вікторія Косяк провела засідання організаційного комітету з відзначення ювілейної дати – 275-ї річниці заснування міста Олександрії.
День міста відзначається в останню неділю травня і цього року припадає на 30 травня. Традиційно святкові заходи тривають протягом двох днів.
Під час засідання начальники управлінь доповіли про орієнтовні культурно-розважальні заходи, які планується провести для олександрійців та гостей міста.
Зокрема, за інформацією управління культури і туризму напередодні Дня міста відбуватимуться звітні концерти творчих колективів, фестивалі Овація», «Весняні ритми» та гастрольна діяльність.
30 травня на площі Соборній планується провести офіційну частину з нагородженням переможців конкурсів «Олександрієць року», врученням відзнак «Почесний громадянин м.Олександрії» та «За заслуги перед містом».
У рамках розважальних заходів відбудуться шоу аніматорів для дітей, виступи ансамблю «Мелодія», оркестру «Ліра» та інших творчих колективів.
Міський музейний центр ім.Худякової А.Ф. та бібліотечні заклади теж готують для своїх відвідувачів виставки, присвячені історії Олександрії та тематичні заходи. Також передбачаються екскурсії містом, діятимуть фотозони та проводитиметься конкурс дитячих малюнків.
Відділ спорту 29 травня планує проведення традиційних змагань зі стрітболу, міні-футболу, шахового турніру, показових виступів спортивного клубу «Сильна Олександрійщина» та велопробігу.
У закладах освіти для учнівської молоді проводитимуться виховні години щодо історії та культури міста і діятимуть тематичні фотовиставки.
Вікторія Косяк доручила начальникам управлінь подати уточнені плани заходів для їх опрацювання та затвердження виконавчим комітетом.
Детальні графіки заходів з часом і місцем проведення буде оприлюднено додатково.
На засіданні були озвучені лише основні заходи. На сьогодні тримається інтрига, адже на олександрійців чекає багато сюрпризів, які вони зможуть побачити у День міста.