QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Виконавчий комітет розглянув важливі питання життєдіяльності міста

28 січня відбулося чергове засідання виконавчого комітету.
На початку присутні розглянули питання щодо подальшої долі дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Це рішення про влаштування трьох малолітніх дітей на спільне проживання до будинку сімейного типу Кузьміних та про встановлення над чотирма дітьми опікунів і піклувальників. Також затверджено новий склад комісії з питань захисту прав дітей.
Присутні запропонували міській раді затвердити програму компенсаційних виплат за пільговий проїзд перевізникам на приміському сполученні №80 «Олександрія – Головківка» та №78 «Олександрія – Пустельникове».
Затверджено результати обстеження маршрутів та перерахунок пільгових категорій пасажирів, які безкоштовно перевозились у грудні минулого року. На міських автобусах безкоштовним проїздом скористалося майже 3 тисячі пільговиків. Відповідна процедура здійснюється для нарахування компенсацій перевізникам у поточному році.
Виконком запропонував міській раді затвердити у новій редакції Положення про підготовку та видання Календаря знаменних і пам’ятних дат і, відповідно, Календар на 2021 рік.
Враховуючи адміністративно-територіальну реформу, рішення сесій міської ради і Приютівської селищної ради, депутатському корпусу запропоновано затвердити акти прийому-передачі майна закладів освіти і культури сіл Головківки, Іванівки, Видного, Гайку, Пустельникового, Королівки і Піщаного Броду в комунальну власність Олександрійської міської ради.
У зв’язку зі змінами у законодавстві, присутні запропонували депутатам змінити найменування Олександрійського міського центру для сім’ї, дітей та молоді на Олександрійський міський центр соціальних служб, а також затвердити його структуру і загальну чисельність у кількості 15 штатних одиниць.
Враховуючи рекомендації та доручення постійних депутатських комісій, міській раді запропоновано внести зміни і доповнення до Програми економічного і соціального розвитку Олександрійської територіальної громади на 2021 рік.
Розглянувши листа КП «Олександрійський центральний ринок», виконком визнав таким, що втратило чинність, рішення «Про визначення суб’єкта для організації та утримання майданчиків для паркування та погодження розрахунку тарифів». Відповідним рішенням з 1 лютого скасовано плату за паркування транспорту біля ринку.
У зв’язку із кадровими змінами, присутні затвердили склад конкурсного комітету щодо організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах.
Присутні затвердили види громадських робіт на 2020 рік для Центру пробації та перелік підприємств для їх проведення.
Виконавчий комітет затвердив план основних заходів цивільного захисту на 2021 рік та січень-лютий 2022 року і запропонував депутатам прийняти програму цивільного захисту на 2021-2025 роки.
У зв’язку з територіальною реформою і приєднанням до Олександрії нових населених пунктів, виконком запропонував міській раді реорганізувати територіальний центр соціального обслуговування Приютівської селищної ради шляхом його приєднання до Олександрійського територіального центру. Також було запропоновано внести зміни до структурного складу міської соціальної установи та прийняти відповідне комунальне майно.
Наступним рішенням члени виконкому запропонували депутатському корпусу передати багатоквартирний будинок по пр. Соборному,118 в управління ОСББ «Соборний 118». Сьогодні в Олександрії функціонує 68 ОСББ.
З огляду на те, що до Олександрійської міської територіальної громади приєдналися додаткові населені пункти і це потребує розроблення нової конкурсної документації, рішенням виконкому було відмінено конкурс на визначення виконавців послуг та вивезення твердих побутових відходів, оголошений 24 листопада минулого року.
Присутні запропонували міській раді збільшити доходи і видатки на суму 3,6 млн грн за рахунок субвенцій селищних та сільських територіальних громад, а також збільшити видатки на суму 1,8 млн грн за рахунок залучення вільних залишків, що склалися станом на 1 січня 2021 року.
Крім того, члени виконкому прийняли ряд важливих для життєдіяльності міста юридичних та земельних питань.