QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Про залучення європейських коштів до громади

Місцева влада постійно працює з міжнародними партнерами, аби перетворити Олександрію на справжнє європейське місто.

Під час сесії міської ради, яка відбулася 30 березня, міський голова Сергій Кузьменко розповів про останні кроки, зроблені у цьому напрямку.

«Мали декілька хороших зустрічей з європейською організацією ПРООН, яка співпрацює з Європейським інвестиційним банком. Останній готовий фінансувати Україну через масштабну фінансову угоду «Програма відновлення України». Метою спілкування ставимо залучення європейських коштів у наше місто. Хочемо зробити фундаментальні роботи по освіті: у зоні уваги мультипрофільний ліцей та ліцей № 17» – повідомив міський голова.

У зв’язку з цим необхідно виділити кошти на доопрацювання проєктно-кошторисної документації. Так вона стане прийнятною для міжнародних партнерів та Уряду країни, а громаді дасть можливість взяти участь в програмі відновлення.

Таким чином, депутати виділили близько 321 тисячі гривень на оновлення проєктно-кошторисної документації, що дозволить підвищити конкурентоспроможність та отримати грантові кошти на санацію і комплексне перетворення мультипрофільного ліцею, територій навколо нього і ліцею № 17.