QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бат стає ближчим: в Олександрії відкрили виставку англійських фотографів

Камінням кольору меду, унікальними вітражами, підземним містом, старовинними римськими лазнями, мостом-крамницею та багатьма іншими винятковими штрихами наділене невелике містечко Бат, що знаходиться в північно-східному Сомерсеті.

Побачити ці особливості на світлинах можуть відвідувачі фотографічної виставки «Місто, яке поруч», що присвячена Бату.

– Жителі міста Бат неодноразово допомагали Олександрії. Наша громада отримувала і генератори, і карету швидкої допомоги, яку передали дитячій лікарні, і багато інших необхідних речей. Тому важливо, щоби ми знали більше один про одного і змогли донести особливості кожної культури і її неповторність. Така виставка – гарний початок, – сказала заступниця міського голови Ірина Чемерис.

Офіційно виставка відкрилась 21 липня у читальній залі центральної бібліотеки. До уваги відвідувачів представлені роботи англійських фотографів, які більшість світлин зробили спеціально для цієї виставки.

– Така виставка потрібна, оскільки ми будуємо дружні стосунки. Нам важливо, щоби олександрійці розуміли, що представляє собою Бат і сподіваємось, що в майбутньому схожа виставка про Олександрію діятиме і в нас. Адже, побачивши світлини, люди зможуть познайомитися з чудовою спадщиною цього міста, – розповідає Женя Шкіль, ініціаторка фотовиставки, українка за походженням, жителька Бату та засновниця фонду «Друзі Олександрії».

Бат має багато спільного з Олександрією, але при цьому повністю відрізняється від нього. Що зближує ці два міста та їхніх жителів і якими туристичними об’єктами вражає Бат – можна дізнатися, завітавши на виставку.
Діятиме вона протягом місяця, до 21 серпня за адресою: вулиця Григорія Усика, 41. Вхід вільний.