QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійські громаді посилять профілактику домашнього насильства

Упродовж останнього часу в Олександрійській громаді збільшилася кількість звернень у сфері домашнього насильства. Переважно від різних форм насильства страждають діти та жінки.

Як посилити профілактику домашнього насильства, які ефективні заходи протидії вже напрацьовано і що ще можна зробити для допомоги постраждалим говорили в міській раді під час наради 24 липня.

Під головуванням заступниці міського голови Ірини Чемерис представники сектору з протидії домашньому насильству поліції «Поліна» поспілкувалися з керівниками соціальних структур міської ради щодо ефективної взаємодії та реагування на випадки домашнього насильства.

У ході діалогу домовилися посилити просвітницьку роботу серед педагогічних колективів та учнів, де незвичні поведінка і стан дітей найбільш помітні. Також на рівні області очікується затвердження корекційних програм з кривдниками і навчання фахівців для проведення подібних впливів. Це дозволить виправляти хибну поведінку, усвідомлювати її витоки, прояви, наслідки для особистого життя та життя близьких і допоможе налагодити гармонійне життя з родиною та в суспільстві.

Допоки нагадуємо, про будь-який прояв домашнього насильства – економічний, психологічний, сексуальний чи фізичний – необхідно повідомляти на номер 102. Також варто звернутися до спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі та мобільної бригади соціально-психологічного консультування за адресою: проспект Соборний, 59 каб. 402 або за  тел. (067) 453 77 29. Усі звернення залишаються конфіденційними і безоплатними.