QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці написали Радіодиктант національної єдності

27 жовтня Олександрійська громада взяла активну участь у написанні Радіодиктанту національної єдності до Дня української писемності та мови.

На базі семи бібліотек відбулося колективне написання радіодиктанту, до якого долучилося більше 70 жителів громади. Серед них представники органів місцевого самоврядування, педагоги, бібліотекарі та працівники інших галузей. Також диктант написали студенти і викладачі фахових коледжів.

Ідею Радіодиктанту започаткувала команда Українського радіо 23 роки тому з метою об’єднати всіх українців. Завдяки радійній трансляції та інтернет-доступу до Радіодиктанту можуть долучитися люди з будь-яких куточків світу.

Цього року радіодиктант носив назву «Дороги України», в якому описується краса України та любов до рідного краю.
Авторкою тексту для цьогорічного диктанту стала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів та лауреатка Шевченківської премії – Катерина Калитко. Зачитував диктант актор, театральний режисер та виконавець ролі у популярному фільмі «Довбуш» – Олексій Гнатковський.
Текст Радіодиктанту оприлюднять після того, як його учасники надішлють свої роботи на перевірку.

Їх можна надіслати поштою або на e-mail:
-паперові листи приймають на адресу Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26; важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 29 жовтня.
-або сфотографуйте чи відскануйте текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) і надішліть його на [email protected]; листи приймаються до 11:00 години 30 жовтня.