QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійській молоді пояснили, що таке місцевий бюджет

Про економіку та місцевий бюджет говорили під час сесії Олександрійського молодіжного парламенту, яка відбулася 17 листопада в Центрі дитячої та юнацької творчості.

На важливі та непрості теми з молоддю поспілкувалися запрошені спікери з міської ради.

Доступно про бюджетні надходження і видатки, бюджет розвитку та звідки беруться гроші, що наповнюють місцевий бюджет, розповіла секретар міської ради Вікторія Косяк.

Про індустріальний парк, який створено в Олександрійській громаді, і його переваги поінформувала начальниця відділу інвестицій та інновацій управління економіки Ганна Часник.

Прибуткове комунальне підприємство «Олександрійський транспорт», його створення та екологічну складову презентував директор підприємства Олександр Коновалов.  

Які можливості має молодь сьогодні, шляхи співпраці з місцевою владою, залучення грантових коштів – про все це розповіла заступниця начальника відділу молоді та спорту Віта Горенко.

Учасники сесії мали можливість поставити спікерам запитання і отримати вичерпні відповіді.

 – Тема економіки і бюджету для молоді дещо складна для сприйняття. Однак, щодня ми вирішуємо фінансові питання самі для себе, в сімейному колі, в громаді. Економічна грамотність наших дітей – це той рушій, який допоможе сформувати успішне суспільство і сприятиме розвитку громади, – прокоментувала Вікторія Косяк.

Завершилася сесія молодіжного парламенту класичними дебатами з питань економіки.