QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відроджуючи народні традиції: в Олександрії пройшли Андріївські вечорниці

29 листопада в музейному центрі відбулися Андріївські вечорниці. До відтворення українських традицій долучилися не лише працівники музею, а й фольклорний гурт Олександрійського фахового коледжу культури та мистецтв «Ладо» під керівництвом Лесі Погорілої.

Народні пісні, ігри, гадання і забави – всі, хто завітав до музею мали можливість «в живу» побачити, як проходили одні з найтаємничіших і найулюбленіших свят серед молоді.

На запрошення музейників вечорниці відвідали представниці  фольклорно-етнографічного проєкту «Баба Єлька» Світлана Буланова та Наталія Ковальчук.

Вони розповіли про всі напрямки унікального проєкту на Кіровоградщині та провели майстер-клас з традиційних танців, де вчили всіх охочих танцювати карапет та краков’як під гру наших талановитих місцевих музикантів.

– Ми живемо в складні часи, коли українці змушені відстоювати свою свободу і автентичність. Ці часи мають стати і епохою відродження української культури. Проєкти, які творять музей, олександрійські фольклорні гурти та «Баба Єлька» відроджують наші самобутність, історичну спадщину та національну свідомість, – сказала заступниця міського голови Ірина Чемерис.