QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У музеї відбулася творча зустріч, присвячена пам’яті Юрія Дзбановського

30 листопада мало б виповнитися 90 років від дня народження Почесного громадянина міста Олександрії, члена Національної спілки театральних діячів України, керівника і режисера Народного аматорського театру ПК «Світлопільський» – Юрія Дзбановського.

З нагоди цієї дати в музейному центрі відбулася творча зустріч «Слава і пам’ять». Віддати шану поважному олександрійцю прийшли рідні, колеги, працівники сфери культури, студентська молодь і всі, хто знав його як людину й талановитого митця.

Теплими споминами про рідну людину висловилися його син Ігор та онук Юрій. Учасники зустрічі, ділилися спогадами про Юрія Дзбановського, переглядали відеозаписи, де він розповідав про себе і життя театру, та читали вірші, присвячені режисеру.

Близько 60 років Юрій Ігорович був режисером Народного аматорського театру при Палаці культури «Світлопільський».

Завдяки високій майстерності режисера та акторів, вистави театру неодноразово вигравали найвищі нагороди і премії на театральних фестивалях і конкурсах. Найпопулярнішими серед вистав були: «За двома зайцями», «Рядові», «Похоронок не було», «По ревізії», «Не залишай мене», «Ювілей», «Пропозиція».

У 85 років Юрій Дзбановський ще активно займався театральним мистецтвом, грав на сцені, будував плани на майбутнє. На жаль, у віці 86 років він пішов із життя внаслідок ДТП.

Сьогодні творчу справу Юрія Ігоровича продовжує актриса і режисер Тетяна Бессмольна. Цього року вистава Народного аматорського театру «Мир вашому дому» отримала сім нагород на обласному огляді-конкурсі «Театральна весна Кіровоградщини».