QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії проходить сесія Європейського Молодіжного Парламенту

Із 30 листопада по 3 грудня за підтримки міської ради в Олександрії проводиться 15-та Регіональна сесія Європейського Молодіжного Парламенту Україна. Головний організатор сесії – олександрієць, Ростислав Лісовський, який уже два роки є його учасником.

У сесії беруть участь президент сесії – Костянтин Варварик, гість із Німеччини, голова комітету – Максиміліан Шиллер та понад 60 делегатів із різних куточків України.

Офіційне відкриття відбулося 1 грудня в Олександрійському театрі, на яке завітали міський голова Сергій Кузьменко, секретар міської ради Вікторія Косяк, радниця голови Кіровоградської обласної ради з питань молодіжної політики Аміна Козин, начальники управління освіти, відділу молоді та спорту, депутати міської ради.

– Я радий всіх вас вітати в нашому місті. Ми живемо у відповідальний і важкий час, адже хтось знаходиться в укритті, а українські воїни зі зброєю в руках боряться за нашу незалежність. Україна хоче жити достойно, Україна прагне жити у цивілізованому суспільстві, хоче бути членом Європейського союзу та мати безпечне життя. Сьогодні надзвичайно важливо, що молоді люди хочуть продовжувати цю роботу, боротьбу і готові це робити. Адже активна молодь – це люди, які завтра будуть представниками державної влади, органів місцевого самоврядування, Європейського парламенту. І я зичу, щоб ви у молодому віці вже мали можливість скористатися європейськими цінностями, європейськими перевагами і комфортом, – зазначив очільник громади.

Під час спілкування з міським головою Максиміліан Шиллер та Костянтин Варварик записали побажання до книги почесних гостей.

В Олександрії сесія Європейського Молодіжного Парламенту проводиться вперше. Наше місто було обране організаторами для проведення цього заходу, підготовка до якого тривала 5 місяців.

Протягом наступних днів парламентарі будуть опрацьовувати важливі проєкти для відновлення України: розвиток молоді, трансформація в європейську культуру, підтримка розвитку європейських відносин тощо. Молодь братиме участь у тімбілдингу – командоутворювальних іграх. Парламентарі працюватимуть у профільних комітетах: з безпеки, конституційних справ, з аграрної політики, туризму і транспорту, культури та освітньої політики.

Результатом роботи сесії буде складання резолюцій щодо протидії актуальним проблемам у європейському суспільстві та презентація їх на Генеральній Асамблеї.