QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Протидія торгівлі людьми: куди звертатися за допомогою

Військова агресія, спрямована проти цивільного населення, змушують залишати Україну і шукати захисту та допомоги закордоном.

Вимушена міграція в пошуках безпечного притулку підвищує ризик потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. Особливо вразливими є жінки, діти та люди з інвалідністю.

Торгівля людьми – це порушення прав людини та форма сучасного рабства. Людьми маніпулюють, змушують, обманюють, а подекуди й лишають життя, адже торгівля людьми є третьою найбільш прибутковою незаконною сферою діяльності після торгівлі наркотичними засобами та зброєю.

Якщо ви стали свідком або знаєте людину, яка постраждала від торгівлі людьми, необхідно звернутися до поліції за номером 102 та повідомити про цю ситуацію.

Якщо ви перебуваєте за кордоном – телефонуйте на лінію 112 (екстрена допомога в ЄС).

В Олександрії допомогу постраждалим від торгівлі людьми можна отримати в Центрі соціальних служб за адресою: проспект Соборний, 59, каб. 405-406, тел. (05235) 7-23-88, електронна пошта: [email protected]. Графік роботи: Пн-Чт з 8:00 до 17:00. Пт з 8:00 до 15:30.

Або в управлінні соціального захисту населення за адресою: вул. Шевченка, 109. Графік роботи: Пн-Чт з 8:00 до 17:00. Пт з 8:00 до 15:30.

Статус постраждалого або постраждалої від торгівлі людьми оформлюється в Департаменті соціального захисту в Кропивницькому.