QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Для обстеження місць загального користування і визначення тарифів створять спеціальну комісію

Створити робочу комісію, яка обстежить місця загального користування (МЗК) у багатоповерхових будинках на предмет отримання послуги за спожиту теплову енергію і нарахування тарифів, вирішили під час зустрічі ініціативної групи і керівництва громади. Діалог відбувся 18 грудня в міській раді.

До комісії мають увійти фахівці з управління ЖКГ, «Теплокомуненерго», депутати, а також міський голова запросив представників від ініціативної групи. Вони відпрацюють по кожному будинку і, керуючись чинним законодавством, знайдуть справедливе рішення.

– Усі, хто живуть у будинку є його власниками: і люди з індивідуальним опаленням, і люди з централізованим опаленням. Маємо знайти рішення, у результаті якого буде справедливість для всіх олександрійців, – сказав міський голова Сергій Кузьменко.

Він пояснив, що міська рада жодних рішень не ухвалювала і не може ухвалювати, бо це не її повноваження. Нормативні документи, e рамках яких діє КП «Теплокомуненерго», прийняті Кабміном.

Також зійшлися на тому, що всі мешканці будинку є його співвласниками. Тому абоненти з централізованим опаленням, яких у місті майже в три рази більше, ніж індивідуальників, – це більше 16 тисяч, не повинні самостійно утримувати будинок.

Міський бюджет не може взяти на себе зобов’язання покривати комунальні платежі за жителів, оскільки Олександрія – дотаційне місто.

Очільник громади нагадав, що міська рада теж працює над цим питанням і використала свої інструменти комунікації з Урядом. Зокрема, в серпні цього року депутати звернулися до Кабінету Міністрів України з пропозицією вдосконалити методику розподілу комунальних послуг і внести до неї зміни.