QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сергій Кузьменко про бюджет на наступний рік

Бюджет Олександрійської громади на 2024 рік депутати затвердять на сесії міської ради. Про те, яким буде кошторис та заробітні плати працівників бюджетної сфери, розповів міський голова Сергій Кузьменко 21 грудня на засіданні виконавчого комітету.

– Не дивлячись на всі складнощі, в цілому важкий фінансовий стан у державі та в місті, плануємо ухвалити бюджет на наступний рік. Окрім труднощів, є й хороші новини в бюджеті. Люди, які живуть і працюють в нашому місті і в державі мають знати, що буде зростання мінімальної заробітної плати, а також трохи піднімаються тарифні розряди. Це означає, що вчителі, працівники соціальної сфери, культури та інші люди, які отримують заробітну плату із бюджетів, матимуть її підвищення. Це справедливо, адже зростають ціни, тарифи, і ми повинні адекватно реагувати на цю ситуацію, – зазначив очільник громади.

Що стосується місцевого кошторису на наступний рік, то через збільшення відрахування податків до державного бюджету на оборону, він зменшиться приблизно на 100 мільйонів гривень.

– Це вклад нашого міста, аби озброєння і забезпечення захисників було кращим. Ми попрацювали, щоб вистачало у повній мірі на зарплату вчителям, працівникам соціальної сфери. Маємо певні проблеми із забезпеченням коштами на комунальні послуги, тож будемо працювати із державним і обласним бюджетами, щоб вирівняти цю ситуацію. На жаль, бюджет розвитку місто не матиме. Але сьогодні не про розвиток, сьогодні – про захист країни і про перемогу нашої держави у цій війні,– поінформував Сергій Кузьменко.