QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Стань патронатним вихователем – зміни життя дитини на краще

Держава приділяє значну увагу одній із нових форм родинного виховання – створенню патронатних сімей.
Вони здійснюють догляд, виховання та реабілітацію дітей у період подолання їхніми батьками складних життєвих обставин (безробіття, матеріально-побутових проблем, згубних звичок тощо).

Для надання послуги патронату Олександрійський міський центр соціальних служб запрошує сім’ї, що готові доглядати за дітьми, які потребують захисту.

Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини та комплексна професійна підтримка.

Наразі в Олександрійській громаді із 2021 року функціонує одна патронатна родина, яка загалом прийняла на виховання трьох дітей.

Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у патронатну сім’ю.

Патронатними вихователями можуть стати повнолітні громадяни України, які мають досвід виховання дітей, пройшли курси професійної підготовки за спеціальною програмою та уклали договір про надання послуг патронату з відповідним органом опіки та піклування.

Кандидати у патронатні вихователі повинні мати житло (власне, орендоване чи на правах користування), у якому є кімната для прийому дітей.

Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню патронату над дитиною. Добровільний помічник патронатного вихователя (чоловік або дружина) може працювати.

За надання послуг патронатний вихователь щомісяця отримує винагороду у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (15140 грн) та соціальну допомогу на утримання і виховання дитини в розмірі двох з половиною прожиткових мінімумів на дитину (від 0 до 6 років – 6408 грн, від 6 до 18 років – 7990 грн).

Якщо ви бажаєте підтримати дитину, яка потрапила в складні життєві обставини, та стати патронатним вихователем, звертайтеся до Служби у справах дітей або Олександрійського міського центру соціальних служб за адресою: пр. Соборний, 59. Телефони: (05235) 7-07-15; (05235) 7-23-88.