QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відбулося перше засідання робочої комісії по МЗК: що вирішили

16 січня відбулося перше засідання робочої комісії, яка перевірятиме правильність розподілу та нарахувань за теплову енергію, витрачену на загальнобудинкові потреби в багатоквартирних будинках. Мова йшла про опалення місць загального користування (МЗК). Провів її перший заступник міського голови Юрій Гугленко.

У складі комісії були керівники управління ЖКГ, КП «Житлогосп», КП «Теплокомуненерго», представники ініціативної групи від олександрійців, які мають індивідуальне опалення.

Після обговорень ухвалили декілька пропозицій:

–  напрацювати новий проєкт з доповненнями і повторно звернутися до Уряду країни з пропозицією про вдосконалення Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг. Це важливо, адже Методика, змінити яку може лише законодавча влада, має враховувати різні випадки;

–  пропрацювати договір про обслуговування будинку і в додатку зазначити його технічні параметри, якими користуватимуться при формуванні тарифів, у тому числі і за місця загального користування. Для цього кожен будинок, жителі якого звернуться до КП «Житлогосп», обстежуватимуть окремо.

–  розглянути можливість і спланувати витрати з місцевого бюджету на встановлення теплових лічильників для кожного будинку окремо.

Також запланували чергову зустріч, під час якої продовжать напрацьовувати спільні рішення задля вирішення питання МЗК.

– Усі мешканці будинку є його співвласниками і всі зацікавлені в законному і справедливому вирішенні питання щодо опалення місць загального користування. Напрацьовуємо дієві кроки, які допоможуть врегулювати це питання і в майбутньому уникнути непорозумінь, – прокоментував Юрій Гугленко.