QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міжнародні партнери розглядають Олександрію як потенційний майданчик для будівництва житла для ВПО

6 лютого міський голова Сергій Кузьменко зустрівся із представниками Міжнародної організації з міграції, які завітали до громади в рамках опрацювання перспектив реалізації проєкту «Housing III».

Відповідний Житловий проєкт впроваджується Міжнародною організацією з питань міграції (МОМ) з 2020 року та передбачає створення житла для довгострокового вирішення питання проживання вимушених переселенців (ВПО) на умовах доступної оренди. Бенефіціарами програми, окрім ВПО, є також і наша громада, адже міжнародні партнери передбачають заходи підтримки й для неї.

Наступним кроком фахівці технічної команди МОМ відвідають кожен потенційний майданчик, де можливо збудувати або відновити будинок, для проведення попередньої оцінки на їхню відповідність вимогам Житлового проєкту. У випадку позитивного висновку міжнародних партнерів та підписання меморандуму з Олександрійською громадою планується розпочати будівництво або переоблаштування житла.

– Питання міграції сьогодні номер один для всієї України. Переважна більшість ВПО на території громади, які втратили житло внаслідок російської агресії сьогодні або орендують житло, або проживають у закладах комунальної власності, не пристосованих для цього. У місцевої влади відповідальність полягає саме в цьому – знайти людям місце, куди можна повернутися, – сказав міський голова Сергій Кузьменко.