QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійській громаді вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Цьогоріч минає 10 років після розстрілу учасників Революції Гідності. 20 лютого олександрійці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Але не лише їх згадують у ці дні. 26 лютого – День спротиву окупації Криму – війна росії проти України почалася з Криму. А 24 лютого два роки тому почалося повномасштабне вторгнення агресора в нашу країну.

Серед Героїв Небесної Сотні – фермер Віктор Чміленко з Кіровоградщини. Загинув 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в Києві від кулі снайпера при спробі допомогти побратиму. За мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України Віктору Чміленку було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

На пам’ятний захід прийшли керівництво міської ради та районної військової адміністрації, депутати, військовослужбовці, жителі громади.

Хвилиною мовчання присутні згадали Героїв Майдану, Героїв АТО, Героїв війни з російським агресором та мирних жителів, які загинули в російсько-українській війні.