QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Інформаційний простір та голограму про Дмитра Чижевського відкрили в гімназії, що носить його ім’я

18 березня в гімназії імені Дмитра Чижевського відбулося відкриття та презентація фотогалереї і стендів, присвячених Дмитру Чижевському – нашому відомому земляку та філософу. Поряд з тим, на першому поверсі запрацювала динамічна 3-D голографічна вітрина, де коротко розповідається про життєвий шлях вченого.

Над створенням такого інформаційного простору разом працювали адміністрація закладу, педагоги та учні. Весь проєкт став можливим завдяки спільної роботи міської ради, депутатів і колективу гімназії. А сама презентація спланована в рамках заходів до 130-ї річниці від дня народження філософа.

– Важливо, що сьогодні гімназія імені Дмитра Чижевського несе в собі місію просвітництва. І не лише вчителі, а й діти залучені до цього процесу. Це означає, що ще більша кількість людей пізнає відому людину, яка провела свої юні роки в нашому місті – сказала заступниця міського голови Ірина Чемерис.

Також вже два тижні поспіль для учнів 8-9 класів проходять філософські читання, засновані на працях вченого.

– Історія повернення постаті Дмитра Чижевського – це унікальний момент. Олександрія відтепер входить в мереживо великого переліку музеїв, присвячених відомим особистостям всієї України. Наша спроможність, успішність та історія, яку ми зараз відстоюємо, – у наших руках – прокоментував депутат міської ради Олег Панібратенко.