QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії розширили Простір підтримки для вимушено переміщених людей

24 травня відбулася презентація оновленого Простору, який став для вимушених переселенців місцем зустрічі, навчання та розвитку.

Завдяки партнерам тут створили зону відпочинку та очікування, змінили освітлення та утеплили вхід. Тепер відвідувачі зможуть комфортно проводити час, чекаючи на тих, хто в робочій частині простору бере участь в заходах для ВПО.

На початку 2023 року за сприяння міської влади приміщення для майбутнього Простору знайшли на базі юнацької бібліотеки. Тоді тут облаштували одну кімнату, яка і стала місцем підтримки для вимушених переселенців. На його базі проводять навчання, тренінги, інтенсиви та багато інших практичних заходів не лише для ВПО, а й для жителів громади.

Під час презентації керівниця благодійної організації «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія» Любов Мороз також розповіла, що завершився проєкт «Разом до навчання», який реалізовували за підтримки БО Українська освітня платформа та Парафія Різдва св. Івана Хрестителя УГКЦ м. Кропивницького. Його учасниці пройшли курс з написання бізнес-ідей та ведення власної справи і на заході презентувати свої успіхи: корисні солодощі, десерти та мікровишивку.

– Простір наповнюється новими учасниками та ідеями. Це свідчення того, що для людей важливе не лише житло, а й можливість розвиватися, навчатися та спілкуватися у дружньому колі, – розповіла заступниця міського голови Ірина Чемерис.

Простір працює на базі юнацької бібліотеки за адресою: проспект Соборний, 100.