QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Які витрати оплачують безробітному, який навчається

Для проходження професійного навчання зареєстрованому безробітному видають сертифікат на навчання, що гарантує оплату, – розповідають в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості.

Якщо для здобуття обраної професії відповідно до законодавства потрібно пройти медичний, психіатричний та наркологічний огляди, то центр зайнятості відшкодовує витрати для проходження такого огляду. Для цього укладають договори з відповідними закладами охорони здоров’я.

У разі вибору безробітним для проходження професійного навчання закладу освіти, що розташований не за місцем його реєстрації як безробітного та/або не за задекларованим/зареєстрованим місцем проживання (перебування), то тоді безробітного забезпечують місцем проживання на період навчання з отриманням сертифіката на проживання в період навчання (гарантує оплату центром зайнятості витрат на проживання).

У такому випадку безробітному також компенсують витрати на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку.

Питання професійного навчання безробітних нормативно врегульовані  Порядком професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних. Порядок затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2023 № 264.

Із іншою інформацією щодо професійного навчання зареєстрованих безробітних можна ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості: https://www.dcz.gov.ua/profnavch/navchbezrab