QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Пам’ять, шанування та святкові приготування до Великодня – про що йшла мова в бібліотеках міста

Минулий тиждень був насичений різноманітними подіями та заходами, які знаходили своє відображення в інтернеті. Зокрема, Олександрійська міська централізована бібліотечна система започаткувала рубрику «Олександрійці, об’єднані пам’яттю». Ця рубрика створена у вигляді міського відеоархіву, куди збиратимуться спогади очевидців, учасників історичних подій міста та України, які варто зберегти для майбутніх поколінь.
Під хештегами #Радіоактивна_весна1986 #бійці_атомного_фронту #з_перших_вуст #Олександрійці_обєднані_памяттю на сторінці ЦБС у соціальній мережі Фейсбук бібліотечні фахівці розмістили спогади, якими поділилися наші олександрійські вертолітники – Степан Білоган, Олександр Рижов та Валерій Ватлін. Вони першими розпочали ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС з повітря. Відеоінтерв’ю з нашими героїчними земляками можна переглянути і на каналі ЦБС в YouTube:
https://youtu.be/KLWNpEQR9_E
https://youtu.be/XNTOsVCkGeE
https://youtu.be/7ogRKpkza5c
Напередодні Великодня бібліотекарі міста також підготували багато приємних активностей. Маленькі читачі центральної бібліотеки для дітей створили великодні малюнки, які було розміщено у вікнах книгозбірні, де кожен охочий міг ними помилуватися.
Відтепер, переглянувши майстер-клас «Пасхальний сувенір» від центральної міської бібліотеки для дітей, маленькі олександрійці зможуть власноруч виготовити яскраву паперову крашаночку до Великодня (https://youtu.be/r4v37NlwVLo).
За допомогою цікавого віртуоз-класу «Писанковий фреш» працівники бібліотеки для юнацтва запропонували містянам уявити себе митцями писанкарства, поглибити та урізноманітнити свої знання щодо цієї стародавньої традиції та, за бажанням, спробувати створити власну неповторну писанку.
(https://www.facebook.com/UnackaBibliotekaMOleksandria).
Головківська бібліотека-філія запросила учнів Головківського ЗЗСО І-ІІІ ст. розмалювати свої писанки. До запрошення приєдналася майстриня з писанкарства Олена Задорожня, яка і провела майстер-клас.
Під час занять гуртків з «3D-МОДЕЛЮВАННЯ» в бібліотеках міста діти виготовили безліч різних святкових виробів: різнобарвні яйця та писанки, паски, курчаток та великодні віночки, які додали святкового настрою у Великдень.
А бібліотекар філії №7 знову порадувала своїх користувачів, запропонувавши їм зробити селфі на пам’ять у фотозонах, які бібліомайстриня готує до кожного свята власноруч.

Більше фото за посиланням на нашій сторінці в мережі Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.178448790816423/178448677483101/