QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Цікаві гуртки у бібліотеках міста

Щодня олександрійські бібліотекарі організовують для своїх маленьких читачів та загалом всіх охочих цікаві зустрічі та майстер-класи від місцевих майстрів декоративного мистецтва, поетів, дизайнерів та інших талановитих авторів.
Зокрема, минулого тижня в рамках навчального проєкту «Поетичними стежками Олександрійщини» до центральної міської бібліотеки для дітей завітали шестикласники НВК «Олександрійський колегіум-спеціалізована школа» на невимушену зустріч з місцевою поетесою Лілією Маруфі. Письменниця розповіла про свою творчість, відкрито поспілкувалася з дітьми і поділилася власним досвідом віршотворення.
А учні 5 класу НВК «Ліцей інформаційних технологій» були запрошені до центральної міської бібліотеки на майстер-клас з плетіння браслетів від бібліомайстрині Олени Ланіної. Даний захід викликав чимало захоплення, адже саморобні браслети зі стрічок завжди користувалися попитом серед любителів незвичайних і цікавих прикрас.
Бібліотекарі центральної міської бібліотеки разом з майстринею Галиною Кісєєвою підготували цікавий віртуальний майстер-клас «Картина з тополиного пуху» (https://www.youtube.com/watch?v=VtMwCl-zgRM). Створення подібних картин – це вид декоративно-прикладного мистецтва, який об’єднує в собі флористику, живопис і рукоділля. Його принцип полягає в нанесення пуху на оксамит без застосування клею.
Переглянувши відео, кожен охочий зможе дізнатися, як зробити оригінальну картину з даного природнього матеріалу, яка стане чудовим подарунком або прикрасою будь-якого інтер’єру.