QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

На засіданні громадської ради обговорювали святкування Дня Конституції та Дня молоді, соціальні питання та розвиток спорту в місті

24 червня відбулося засідання громадської ради при виконавчому комітеті Олександрійської міської ради, у ході якого присутні розглянули питання, що торкаються різних аспектів життєдіяльності олександрійців.
Секретар міської ради Вікторія Косяк поінформувала присутніх про заходи, які чекають на містян та гостей з нагоди святкування Дня Конституції України та Дня молоді.
Начальник управління соціального захисту Олена Назаренко розповіла про зміни та доповнення в законодавстві України в частині надання державних соціальних допомог, пільг та субсидій. Зокрема, вона зазначила, що житлова субсидія відтепер призначається виключно в готівковій формі. Усім домогосподарствам, які отримували цю державну допомогу в опалювальному сезоні 2020-2021 років, її буде перепризначено автоматично. Хто мав безготівковий розрахунок або вперше подає документи на оформлення субсидії треба звернутися у будь-який зручний спосіб, а саме:
– через Центр надання адміністративних послуг Олександрійської міської ради особисто;
– заповнені бланки можна надіслати поштою на адресу управління соціального захисту населення. Бланки Заяв та Декларацій розміщені на сайті Міністерства соціальної політики та доступні для друку;
– через електронний сервіс, який розміщено на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.
Також за словами Олени Назаренко з січня 2022 року передбачається збільшення розміру допомоги при народженні дитини з 41 280 грн. (разова виплата – 10 320 грн. та протягом 36 місяців – 860 грн.) до 50 000 грн. (разова виплата – 12 500 грн., а потім, протягом 36 місяців, – пропорційна виплата коштів).
Взявши слово, начальник відділу молоді і спорту Андрій Ярошевський доповів про громадські організації та розвиток олімпійських та неолімпійських видів спорту на території міста. Відповідно до озвученої інформації мережа спортивних закладів міста налічує понад 12 установ та організацій, серед яких комунальний заклад «ДЮСШ № 2», ГО «Патріотичний-спортивний клуб «Захист», ГО «Спортивний клуб «Спарта – 17», Мотоклуб «Олександрія», ГО «Спортивний клуб «SportMax» та ін. Їх вихованці входять до складу збірних міста, області та України.
Також у місті популяризується 12 олімпійських та 12 неолімпійських видів спорту, якими охопленні понад 2,5 тис. дітей та дорослих.
Між пріоритетних напрямків роботи відділу спорту можна назвати поліпшення матеріально-технічної бази закладів фізичної культури і спорту. Зокрема, мова йде про будівництво критого спортивного манежу на території ОНВК № 17, спортивних майданчиків в новому парку (пляжний волейбольний майданчик) та в інших локаціях, де передбачатимуть створення умов для дітей з особливими потребами.
Окрім того, планується втілити в дію соціальний проєкт реабілітації ветеранів війни та членів їх сімей, впровадження програми «Активні парки!», в основі якої розробка навігаційної карти рекреаційного заняття в парках для всіх вікових груп, і залучення провідних тренерів для секцій із зимових видів спорту (хокей, фігурне катання) та плавання.