QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Етнографічні та сімейні свята в бібліотеках міста

Минулого тижня в рамках святкування Івана Купала, що за народним календарем відзначається у ніч із 6 на 7 липня, Міська централізована бібліотечна система провела низку розважальних заходів для всіх охочих.
Зокрема, користувачі міської бібліотеки для дітей побували на народознавчому святі «Дива на Івана на Купала…», де програмою було передбачено обливання водою, гра «Водолій», відгадування загадок, стрибки через купальське вогнище, плетіння вінків під символічним деревцем Марени та ін.
У Територіальному центрі соціального обслуговування учасники «Університету ІІІ віку» факультету прикладного мистецтва «Народні промисли» під час бібліотечного майстер-класу власними руками створили ляльку-мотанку, оберіг «На щастя».
Бібліотекар Богдан Тобілевич та фахівці центральної міської бібліотеки для дітей підготували черговий відеоролик із серії «Оповідки від Богдана», який присвятили найпривабливішому і найбільш колоритному із багатьох українських свят – літньому обрядовому циклу. Серед його основних свят: Зелені свята (Трійця), Купайло (Івана Купала), Петрів день (святих Петра і Павла).
Жителі Піщаного Броду зібралися на подвір’ї сільської бібліотеки-філії на театралізоване обрядове дійство «Зелене Купало в літо упало», щоби стати учасниками різноманітних купальських дійств, родзинкою яких стало купальське вогнище.
До Дня родини в Україні, яке святкувалося 8 липня, бібліотеки Олександрійської ЦБС також підготували різноманітні родинні акції та заходи.
Наприклад, цьогоріч центральна міська бібліотека для дітей запросила до себе на свято маленьких читачів та їх батьків. У програмі було багато цікавого: і веселі розваги, і сімейні конкурси, й ігри з казковими героями.
Головківська бібліотека-філія запросила дітей та батьків на родинне свято «З родини йде життя людини». Під час заходу кожна сім’я склала своє родовідне дерево, позмагалася у конкурсі ерудитів та переглянула цікаву книжкову виставку. Окрасою свята став виступ аматорського колективу Головківського СБК «Україночка» з піснею «Українська родина».

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.218675770127058/218675203460448/