QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Директор Регіонального фонду підтримки підприємництва відвідала Олександрію

Новопризначена директор Регіонального фонду підтримки підприємництва у Кіровоградській області Ольга Ковальова-Алокілі відвідує міста, в яких функціонують відповідні фонди. 29 липня з робочим візитом Ольга Андріївна побувала в місті Олександрії.
Зустріч за участю керівництва Міського фонду підтримки підприємництва м.Олександрії, відділу інвестицій та інновацій управління економіки і запрошеними підприємцями відбулась у міськрайонному центрі зайнятості.
Директор ознайомила присутніх із формами та умовами надання безвідсоткової фінансової допомоги на розвиток діючого бізнесу або стартапу.
Фінансова підтримка на зворотній основі надається: для діючого бізнесу – у розмірі до 500 тис. грн на строк до трьох років з можливістю відстрочення повернення суми зобов’язання до шести місяців; для новоствореного бізнесу (стартап) – у розмірі до 100 тис. грн на строк до трьох років з можливістю відстрочення повернення суми зобов’язання до шести місяців. На часткову компенсацію банківських відсотків на безповоротній основі – у розмірі 100 відсотків облікової ставки Національного банку України, але не більше 100 тис. грн на бюджетний рік.
Обов’язковою умовою надання фінансової підтримки з обласного бюджету на зворотній основі є фінансовий внесок суб’єкта МСП у розмірі не менше 25% витрат на реалізацію бізнес-проекту за рахунок власних ресурсів. Фінансова підтримка суб’єктам МСП надається на конкурсних засадах, згідно з протокольним рішенням наглядової ради РФПП.
Також Ольга Ковальова-Алокілі окремо зупинилася на питаннях розвитку соціального підприємництва та діяльності агенції регіонального розвитку для залучення грантових коштів.
У свою чергу директор міського фонду підтримки підприємництва Лариса Ревенець поінформувала про умови надання фінансової допомоги з місцевого бюджету.
Наприкінці заходу суб’єкти господарювання мали можливість поставити запитання керівникам регіонального і міського фондів підтримки підприємництва та отримати вичерпні відповіді.