QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії проходить Всеукраїнський фестиваль гладіолусів «Скіфська веселка»

30 липня у культурному житті Олександрії відбувся визначний і видовищний захід.
У міській бібліотеці для юнацтва відкрилась V ювілейна Всеукраїнська виставка-фестиваль гладіолусів «Скіфська веселка». Вона проходить за ініціативи громадської організації «Гладіолуси без кордонів» та за підтримки міської ради.
Захід, що збирає гладіолусоводів з усієї країни, став уже традиційним для нашого міста і поступово розширює географію учасників.
На початку урочистостей зі словами привітання до присутніх звернулась профільний заступник міського голови Ірина Чемерис, яка зазначила: «Для нашого міста це важлива подія, адже до нас завітали гості із шести регіонів, які привезли свої квіти, свою багаторічну працю, аби показати і розповісти про них містянам».
Ірина Чемерис висловила вдячність ініціаторам, організаторам заходу, а також селекціонерам, науковцям, які уже п’ятий рік поспіль приїздять до Олександрії.
Заступник міського голови побажала присутнім гарного перегляду виставки, позитивних емоцій та вручила дипломи усім учасникам, які представили свої гладіолуси на фестивалі.
Також під час церемонії офіційного відкриття виступили вчений-агроном, організатор виставки – Ігор Гречаний, кандидат фізико-математичних наук, секретар ГО «Гладіолуси без кордонів» – Юрій Дубовенко та кандидат біологічних наук – Владислава Патока.
Цього року участь у фестивалі взяли близько 20 учасників з Київської, Черкаської, Дніпропетровської, Житомирської та Кіровоградської областей, які представили 500 різних за кольорами і розмірами сортів гладіолусів.
Гості та жителі міста з цікавістю оглядають квіти, знайомляться з різними видами гладіолусів, пропонують назви для нових сортів та фотографуються на згадку.
Святкового настрою усім присутнім додали яскраві вокальні та хореографічні виступи творчих колективів ПК «Світлопільський» та оркестру «Ліра».
Виставка квітів діятиме 30 липня до 18:00 години, 31 липня – з 9:00 до 17:00 години. Вхід вільний.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.229953115665990/229952282332740/