QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Служба у справах дітей, поліція та рятувальники провели профілактичну роботу серед відпочивальників біля водойм

Днями фахівці служби у справах дітей, ювенальної превенції та рятувальники здійснили виїзд до міських пляжів з метою проведення роз’яснювальних робіт серед населення щодо правил поведінки на воді. Адже попри постійні застереження, громадяни нехтують відповідними правилами і, як наслідок, – травмуються або гинуть.
Спеціалісти відвідали дві зони відпочинку біля водойм, а саме міський пляж біля розрізу «Байдаківський» та пляж «Рогвага» поряд Новопразького шосе. Спілкуючись з людьми, фахівці наголошували на простих правилах, дотримуватись яких легко може кожен, жодним чином не зіпсувавши собі задоволення від перебування у водоймі. Натомість знання цих правил збереже людині здоров’я і життя.
Так, вони радили бути відповідальним як на березі водойм і уникати сонячного удару, так і у воді – не ризикувати життям. Зокрема, не пірнати у незнайомому місці та з небезпечних споруд, обривів, містків тощо; не плавати напідпитку; не запливати одному далеко від берега; не випускати з поля зору дітей і не дозволяти їм самостійно купатися.
Для додаткового вивчення правил працівники служби у справах дітей, поліція та рятувальники також роздали відпочивальникам інформаційні листівки.
Наостанок зазначимо, що за даними Олександрійського міськрайонного відділу ДСНС в місті та районі за 2020 рік потонуло 8 чоловік (4 особи – з міста, 4 – з району), від початку 2021 року вже зафіксовано 5 випадків утоплення (3 людини – з міста і 2 особи – з району). Серед найпоширеніших причин нещасних випадків на воді рятувальники називають купання в нетверезому стані, в не обладнаних місцях та самостійне відвідування водойм дітьми.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.236511895010112/236511705010131/