QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Проєкт Статуту обговорили з громадськими організаціями

Секретар міської ради Вікторія Косяк презентувала проєкт Статуту Олександрійської територіальної громади, який наразі проходить етап обговорення і затвердження на рівні громадської ради. Зустріч відбулася у приміщенні простору «КУБ» сьогодні, 16 серпня. На неї завітали близько 15 представників місцевих організацій громадянського суспільства.
У ході обговорення Вікторія Косяк коротко охарактеризувала основні розділи зазначеного документу, розповіла про роботу, яка була зроблена, аби адаптувати текст для широко кола користувачів, проговорила ті зміни, що зазнав проєкт Статуту порівняно із попереднім його варіантом.
Головна відмінність нового проєкту в тому, що він чітко прописує механізми взаємодії влади і громадськості та вирішення проблемних питання місцевого значення. Також до його тексту введені і статті про відзначення місцевих свят не тільки Олександрії, а й новоприєднаних населених пунктів, а саме: Головківки, Ізмайлівки, Пустельникового, Піщаного Броду та ін.
«Статут є обов’язковим для виконання всіма органами місцевого самоврядування, громадськими формуваннями, а також фізичними особами, які проживають на території нашої громади» – підсумувала все вищесказане Вікторія Косяк.
Наприкінці зустрічі учасники презентації мали можливість задати запитання секретарю міської ради і отримати на них вичерпні відповіді.
Більш детально із текстом проєкту Статуту Олександрійської територіальної громади можна ознайомитися за посиланням:
https://olexrada.gov.ua/doc/news/03082021.pdf