QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Які питання були розглянуті на робочому засіданні громадської ради

6 жовтня відбулося чергове засідання громадської ради при виконавчому комітеті Олександрійської міської ради.
На розгляд присутніх було внесено чотири питання.
Із першого питання щодо легалізації найманої праці та «тіньової» зайнятості населення доповів начальник управління економіки Ростислав Черевашко. За його інформацією з початку поточного року здійснено аналіз 21 підприємства, які нараховували заробітну плату, нижчу мінімального розміру. За результатами перевірок складені довідки з пропозиціями щодо усунення недоліків та проведено роз’яснювальну роботу з роботодавцями. Що стосується легалізації найманої праці, за 9 місяців було обстежено діяльність 777 суб’єктів господарювання, у яких виявлено 170 неоформлених працівників. У результаті проведеної роботи було оформлено 153 працівників, економічний ефект від працевлаштування яких на кінець року має становити 1,2 млн грн. Також проводяться спільні перевірки з інспекторами Держпраці, в ході яких виявлено приватне швейне виробництво з використанням 16 незареєстрованих працівників. За даною перевіркою складено припис і дане питання тримається на контролі.
З другого питання стосовно фінансування громадських організацій у 2022 році доповів начальник відділу внутрішньої політики Євген Писаревський. Він довів інформацію про проведення відкритого конкурсу на отримання безповоротної фінансової допомоги з місцевого бюджету на реалізацію проєктів і програм соціальної спрямованості, терміни подання документів, умови участі та окреслив можливі напрямки використання виділених коштів.
Третім і четвертим питаннями присутні обговорили заходи, які передбачаються до Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва та річниці визволення України від фашистських загарбників, що відзначатимуться у жовтні.
У свою чергу, секретар міської ради Вікторія Косяк заслухала та обговорила з присутніми пропозиції щодо відзначення відповідних свят, а також звернення ветеранської організації стосовно допомоги у вирішенні питань незахищених категорій громадян, які потребують особливої уваги.
У ході засідання головний спеціаліст територіального управління юстиції Олексій Матронін ознайомив з інформацією, яку громадські організації, що мають статус юридичних осіб, мають подати до державного реєстру.
За результатами засідання громадська рада прийняла рішення взяти інформацію до відома та взяти участь у заходах з нагоди вищевказаних свят.