QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Екскурсії містом стають все більш цікавими та захоплюючими

Цьогоріч співробітники Олександрійського міського музейного центру імені А. Ф. Худякової запропонували для жителів та гостей нашого міста нові пішохідні маршрути, які дуже швидко набрали популярності.
Вулицями Олександрії подорожували школярі та студенти, жителі та гості міста, учасники конференцій та міжнародних виставок, а також туристи з різних куточків України.
Із метою популяризації життя і діяльності видатного вченого Дмитра Чижевського були розроблені два цікавих маршрути.
Перша апробація маршруту «Пам’ятки архітектури та історії Олександрії в біографії родини Чижевських» відбулася у квітні цього року. Пізніше, напередодні і в День міста, екскурсії з відповідної тематики були проведені на замовлення для учнів ЛІТу, гімназії, педагогів та жителів Олександрії.
Другий маршрут – «Олександрія – мала Батьківщина Дмитра Чижевського» – знайомить учасників подорожі з основними історичними подіями міста Олександрії ХІХ – початку ХХ століття.
Минулого тижня відбулися подорожі за цим маршрутом для учнів ЛІТу та студентів ветеринарного відділення ВСП «Олександрійський аграрний фаховий коледж БНАУ». Початок екскурсу і знайомство з біографією Дмитра Чижевського для них розпочалося з місцевості, де у квітні 1894 року в стінах Успенського собору відбулося таїнство його хрещення.
Зупинки з коротким історичним екскурсом про відомі постаті, вулиці та будинки відбувалися біля колишньої земської лікарні, Олександрійської жіночої гімназії, будинку родини Чижевських, земської управи, театру, міської думи.
На згадку про подорож і родину Чижевських учасники екскурсії сфотографувалися біля світлин тематичної виставки у колишній районній бібліотеці, яка до недавнього часу носила ім’я нашого славного земляка.

Більше фото на сторінці Олександрійської міської ради в мережі “Фейсбук”:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.280326477295320/280326137295354/