QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Козацькі розваги та патріотичні зустрічі в бібліотеках міста

Із нагоди святкування Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України у бібліотеках міста проходили цікаві та пізнавальні заходи.
Зокрема, працівники книгозбірень організували козацькі змагання для учнів НВК (ЗНЗ № 17 – ліцей), ЗНЗ №№ 7, 8 та НВК «Олександрійський колегіум-спеціалізована школа», де діти завзято змагалися у козацьких забавах та конкурсах, демонструючи свою спритність, силу, відважність та інтелектуальні здібності.
Інший захід дитячої бібліотеки, присвячений Дню українського козацтва, відбувся у форматі голосних читань для вихованців групи продовженого дня навчально-виховного комплексу «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 9 – спеціалізована школа». Діти отримали не тільки багато нової та корисної інформації про те, звідки взялися козаки, який мали розпорядок дня та яким був устрій та порядок на Січі, а й взяли участь у вікторині «Що ти знаєш про козаків?» та ознайомилися з бібліотечними книгами про них.
Напередодні Дня захисників і захисниць України в центральній міській бібліотеці до уваги користувачів було представлено інформаційний стенд «Героям слава!», де висвітлена коротка інформація та фото загиблих бійців АТО з м. Олександрії, які власним життям боронили наш мир і спокій.
Окрім цього, бібліотекарі центральної книгозбірні створили вітальний відеоролик для захисників нашої держави та розмістили його на сторінці бібліотеки у соцмережі «Фейсбук».
Напередодні свята працівники бібліотеки-філії № 10 організували для учнів ЗНЗ № 10 бібліопатріотичну зустріч «Не переболить і не забудеться» з військовослужбовцями військової частини 2269 НГУ капітаном П. А. Нагорняком та старшим сержантом І. М. Васильєвим, які перебували в зоні АТО. Захисники розповіли учням про воєнне протистояння на Сході України та своїх побратимів, які навічно залишилися лежати у Донецькій землі. Безліч запитань, вичерпні відповіді, перегляд світлин, примірка бронежилету – розмова з військовими пройшла цікаво та повчально.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.280393703955264/280393137288654/