QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відповідальне ставлення жителів – запорука чистоти міста

Муніципальна безпека міської ради систематично проводить заходи з контролю за дотриманням правил благоустрою як у приватному секторі, так і біля багатоповерхівок.
У ході рейдів громадянам надаються приписи на приведення прилеглих територій до належного санітарного стану та складаються протоколи за порушення.
Зокрема, за складування будівельного сміття у дворах багатоповерхівок та невчасне його вивезення, інспекторами було складено 17 адміністративних протоколів.
Муніципальна безпека попереджає, що під час проведення ремонтних робіт будівельні відходи необхідно вивозити не рідше двох разів на тиждень, а місце для їх тимчасового зберігання потрібно узгоджувати зі старшим будинком та перевізником, з яким укладений договір на вивезення сміття.
Також перевіряється стан утримання територій біля дворів у приватному секторі. Інспекторами надано власникам домогосподарств близько 3 тисяч приписів на упорядкування прилеглих ділянок, покіс трави тощо. На осіб, які не відреагували і не усунули недоліки, складені адмінпротоколи, що розглядаються на комісії, після чого накладаються штрафи за порушення правил благоустрою.
Штраф для фізичних осіб складає до 1360 грн, для юридичних осіб – до 1700 грн.