QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Цифрова грамотність – гарант безпеки в інтернеті

Сьогодні цифрова грамотність стає не тільки бажаним, а й необхідним знанням для безпечного користування інтернетом та його можливостями. Тому в межах інформаційної кампанії «Місяць цифрової грамотності» , яка триває в Україні з 1 по 30 листопада, продовжується знайомство громадян з національним порталом розвитку цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта». Портал включає в себе понад 65 безоплатних освітніх серіалів та тестів на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6 000 партнерських онлайн-хабів цифрової освіти.
Портал «Дія. Цифрова освіта» (https://osvita.diia.gov.ua/) та «Всеукраїнська Школа Онлайн» (https://lms.e-school.net.ua/) – це саме ті проєкти, які покликані навчити дорослих та маленьких українців інформаційної грамотності та гігієни.
На платформі «Дія. Цифрова освіта» можна скласти Цифрограм – національний тест на цифрову грамотність – та переглянути освітні серіали, серед яких «Основи кібергігієни», «Кіберняні», «Безпека дітей в інтернеті», «Як громаді стати цифровою», «Обережно! Кібершахраї» тощо. Вони допоможуть зорієнтуватися у світі неправдивої і часто небезпечної інформації та правильно споживати той продукт, який дає нам інтернет.
Окрім того, на цьому ж порталі можна дізнатися про нові тенденції та професії (цифрова журналістика, цифрові юристи), які виникають в країні на шляху до цифровізації.