QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Діє чат-бот «Юридичний порадник для внутрішньо переміщених осіб»

З метою захисту та забезпечення прав цивільного населення, постраждалого від військової агресії Російської Федерації проти України, створено «Юридичний порадник для внутрішньо переміщених осіб».
Він розроблений швейцарсько-українською програмою EGAP та командою БФ «Право на захист» за підтримки Мінінтеграції та Мінцифри.
Чат-бот працює 24/7 на базі найпопулярніших соцмереж в Україні: Facebook, Viber, Telegram за посиланнями:
Viber: https://cutt.lu/zzeWP2q;
Telegram: https://cutt.lu/qzeW2sX;
Facebook: https://m.me/IDP.legal.aid.
Сайт проєкту доступний за посиланням: https://chatbot.r2p.org.ua/
За допомогою чат-бота можна знайти інформацію про доступне житло, гуманітарну та іншу допомогу, працюючі аптеки та магазини, особливості виїзду та перебування за кордоном, проїзд блокпостів та евакуацію, відновлення особистих документів, виплату пенсії та багато іншого.
Також «Юридичний порадник для ВПО» містить рекомендації, як діяти в тих чи інших випадках, зразки необхідних документів, контакти державних установ та організацій, інтерактивні мапи, інфографіки та корисні посилання.
Крім того, користувачі мають змогу оперативно отримувати повідомлення про важливі новини до допомогою пуш-розсилок.
У разі необхідності отримання консультацій, громадяни можуть звертатися щоденно з 7:00 до 22:00 за телефонами гарячої лінії благодійного фонду «Право на захист» (099) 507 50 90; (068) 507 50 90; (093) 507 50 90.