QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Краєзнавці продовжують популяризувати постать Дмитра Чижевського

4 квітня у колишній районній бібліотеці, яка нині носить назву відділу міського музею «Будинок Дмитра Чижевського», відбулася зустріч місцевих краєзнавців і працівників галузі культури. Дату обрали не випадково, адже саме цього дня в Олександрії народився Дмитро Чижевський – культуролог-славіст, філософ, літературознавець, релігієзнавець, лінгвіст та, загалом, науковець світового масштабу.
На захід також завітала заступниця міського голови Ірина Чемерис, яка опікується питанням створення музею нашого відомого земляка. На початку вона розповіла, що вже готова концепція єдиного в Україні музею Чижевського, яку планували презентувати наприкінці зими. Однак війна внесла свої корективи, тож наразі це питання відкладено до перемоги. Тим не менш сьогодні гарна нагода ближче познайомитися з постаттю українського науковця та популяризувати його серед громадськості.
«Навіть через багато років видатна постать Дмитра Чижевського проступає крізь стіни, пам’ять, події, що відбувалися на території нашої держави. Відомі люди будуть жити вічно в історії та культурі. Така постать як Чижевський – це бренд нашого міста, це людина, до якої будуть тягнутися всі покоління» – сказала Ірина Чемерис.
Під час зустрічі місцеві краєзнавці ознайомили присутніх з життєвим шляхом, творчістю та культурним спадком українського науковця, обговорили дискусійні питання та висловили думки щодо використання постаті Чижевського як туристичного магніту для Олександрійської громади.