QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці можуть оформити компенсацію за безкоштовне надання житла переселенцям

Відповідно до Постанови Кабміну №333, громадяни можуть отримати компенсацію за безкоштовне поселення у своєму житлі внутрішньо переміщених людей.
Обов’язковою умовою для оформлення компенсації є декларування власником житла факту розміщення людей. Для цього у ЦНАПі подається заява з наданням паспортів або свідоцтв про народження. Термін подання – не пізніше наступного дня з моменту поселення людей.
Щоб заповнити заяву на отримання компенсації, власник житла має особисто прийти з документами, які підтверджують право власності, та даними на людей, які тимчасово проживають у громадянина: довідку про реєстрацію внутрішньо переміщених осіб, копії паспортів, свідоцтв про народження та номер рахунку банку, на який будуть перераховані кошти. Вартість на людину становить 14.77 грн за кожен день проживання.
Документи приймаються у Центрі надання адміністративних послуг з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:00 години (вихідні: субота, неділя) за адресою пр. Соборний №59 на першому поверсі Олександрійської міської ради.
Неподання заяви про декларування поселення людей, не дає можливості на отримання компенсації.