QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Двом жителям Олександрійської громади обрано запобіжні заходи за підозрою в мародерстві

7 березня цього року набув чинності Закон України щодо посилення відповідальності за «мародерство». Цими змінами, законодавець дав зрозуміти, що злочини проти власності в умовах воєнного стану, не тільки є ганебними, а й і недопустимими явищами. Тому їх вчинення в цей нелегкий для країни час тягне більш велику відповідальність, а ніж в мирний.
Проте, вказані зміни не зупинили, та не стали перешкодою для окремих жителів м. Олександрія.
Як повідомив перший заступник керівника Олександрійської окружної прокуратури Денис Лещенко, у березні цього року судом за наполегливої позиції прокурорів Олександрійської окружної прокуратури, двом жителям Олександрії обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою за підозрою у вчиненні злочинів проти власності в умовах військового стану.
Так, 18 березня після виявлення безпосередньо на місці вчинення злочину раніше судимого 29-ти річного жителя м. Олександрії, який намагався здійснити крадіжку особистих речей з приміщення сараю домоволодіння, розташованого в районі восьмої школи, було затримано в порядку ст.208 КПК України. Даній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.15 ч.4 чт.185 КК України (незакінчений замах на крадіжку, вчинену повторно, поєднану з проникненням у інше приміщення, вчинену в умовах воєнного стану), та судом стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Також після набрання суспільного резонансу випадку виявлення, жителями Південного мікрорайону (так званий «БАМ»), раніше судимого 41-річного жителя м. Олександрії, який міг бути причетним до вчинення ряду злочинів, окружною прокуратурою було організовано та активізовано проведення ряду слідчих дій, які підтвердили обставини причетності даної особи до вчинення ряду крадіжок, в період військового стану, на території міста. Тому 22 березня вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.185 КК України (крадіжка, вчинену повторно, поєднану з проникненням у житло, вчинена в умовах воєнного стану).
Встановлено, що збиток нанесений потерпілим від крадіжок вчинених цією особою, склав більш ніж 40 тис. грн. Також 24 березня судом вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Варто зазначити, що досудові розслідування у даних кримінальних провадженнях тривають. Також правоохоронними органами здійснюється перевірка причетності цих людей до інших злочинів, вчинених, як у військовий, так і у мирний час, на території м. Олександрії.