QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Музейний центр запрошує доторкнутися до історії Олександрійщини

Олександрійський міський музейний центр пропонує жителям та гостям міста різноманітні тематичні, оглядові екскурсії залами музейного центру, музейні заняття, перегляд основних і тимчасових тематичних експозицій та виставок, пішохідні екскурсії по місту.
Музейному центру є чим зацікавити та здивувати. Колекції, які експонуються в залах, якнайкраще ілюструють багату природу краю, місцеву автентичність, минувшину від сивої давнини до новітніх часів, досягнення відомих земляків. В умовах нової реальності надзвичайно важливо розуміти хто ми є. Відвідини музею є чудовим засобом психологічного розвантаження.
У музеї є багато цікавих рідкісних та унікальних експонатів: справжній космічний скафандр і речі, які побували у космосі, найдавніші живі організми, що збереглися на Землі, знаряддя праці, зроблені руками неандертальців і кроманьйонців, бивні та кістки мамонтів, а також залишки інших прадавніх тварин, зразки українських орнаментів, які корінням сягають сивої давнини, ужиткові речі, з яких складалося повсякденне життя олександрійців.
Пішохідні екскурсії вулицями міста – ідеальне рішення для тих, хто прагне доторкнутися до цікавих сторінок історії Олександрії. Пропонуються теми пішохідних маршрутів на замовлення: «Від козацьких хуторів до повітового міста Олександрії», «В пошуках старовинного годинника», «Історичні та архітектурні пам’ятки Олександрії в біографіях родини Чижевських», «Олександрія – мала батьківщина Дмитра Чижевського», «Краєзнавчі екскурси у Театральному сквері», «Олександрія – місто нашої любові», «Навчальні заклади Олександрії ХІХ – поч. ХХ століття», «Таємниці старого міста».
Кожного дня з 9:00 до 17:00 працівники музею готові провести оглядові та тематичні екскурсії залами музейного центру на замовлення.
Вартість екскурсії для групи в кількості до 15 чоловік – 60 грн для дорослих та 30 грн для дітей.
Вхідні квитки до музею: 15 грн для дорослих, 10 грн дитячий.
Вартість пішохідної екскурсії на замовлення: 150 грн (група до 15 чоловік).
Замовити тематичну пішохідну екскурсію необхідно заздалегідь, безпосередньо в музейному центрі за адресою: м. Олександрія, вул. Перспективна, 14, тел.: (099) 374-98-15, (066) 182-01-82.