QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відбулися навчання для психологів в рамках міжнародної співпраці

20 травня в рамках співпраці з міжнародною медичною гуманітарною організацією «Лікарі без кордонів» відбувся тренінг для психологів. 10 наших фахівців вчилися надавати першу психологічну допомогу людям під час панічних атак, долати стресові ситуації та виявляти кризові стани людей.
Особливо це актуально сьогодні, в умовах війни, коли багато внутрішньо переміщених осіб стали жертвами чи свідками воєнних злочинів, які ворог вчиняє в окупованих населених пунктах чи на територіях, де ведуться бойові дії. Таким людям потрібна фахова допомога та правильна підтримка.
У ході тренінгу олександрійські психологи здобували відповідні знання, необхідні навички та вміння для роботи саме з цією категорією громадян. Аби при потребі їхнє психологічне втручання допомогло людині вирішити внутрішні проблеми і подолати небезпечний для здоров’я і життя кризовий стан.
Таке навчання стало можливим в межах співпраці, про яку було домовлено під час зустрічі міського голови Сергія Кузьменка та представників незалежної міжнародної медичної організації «Лікарі без кордонів», що відбулася у квітні цього року.