QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії переселенці отримали допомогу від організації World Central Kitchen

7 червня в Олександрію прибуло 2 фури великих продуктових наборів для внутрішньо переміщених українців від організації World Central Kitchen. Вона заснована іспансько-американським шеф-кухарем Хосе Андерсом, який уже понад 10 років підтримує людей в гарячих точках світу.
Перед видачею допомоги міський голова Сергій Кузьменко та його заступниця Ірина Чемерис зустрілися з регіональним лідером фонду World Central Kitchen Антоном Садиковим та координатором продуктової місії Анастасією Логутенко.
Звертаючись до гостей, Сергій Кузьменко подякував за підтримку та зазначив: «Для нас ця допомога є дуже важливою, адже в Олександрії проживає багато людей, які через війну вимушено залишили свої домівки у Донецькій, Луганській, Харківській, Одеській областях. Протягом трьох місяців ми забезпечували цих людей безкоштовним харчуванням. Також переселенці мали можливість отримати продуктові набори від ООН».
У зв’язку з тим, що допомога від міжнародних організацій приходить на Олександрію, а поряд з містом ще є декілька невеликих громад, де теж проживають переселенці, Сергій Кузьменко звернувся до координаторів з проханням допомогти забезпечити й ці населені пункти продуктовими наборами. Тож присутні обговорили подальшу співпрацю у цьому напрямку щодо реєстрації таких людей із прилеглих сіл, логістику вантажу та видачу допомоги.
Після зустрічі у сквері Героїв АТО відбулася видача 2600 великих продуктових наборів вагою 15 кілограмів.
Кожна родина, яка попередньо зареєструвалася і пред’явила талон, отримала пакет, що містив крупи, макарони, яйця, молоко, консерви, хліб, печиво, яблука, солодощі тощо. До роздачі продуктових наборів було залучено близько 30 волонтерів.
За попередньою домовленістю міської влади з представниками організації World Central Kitchen, продуктову допомогу для переселенців планується надавати і надалі.