QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міський голова подякував міжнародним організаціям за підтримку

Міська влада продовжує налагоджувати співпрацю з різними міжнародними організаціями, які у воєнний час надають вагому підтримку вимушеним переселенцям в Олександрії.
Під час засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Кузьменко відзначив важливу роль кожного закордонного партнера та висловив їм вдячність за всебічну допомогу та увагу до нашого міста.
«Нам вдалося організувати велику роботу з міжнародними організаціями. Це: ООН, ЮНІСЕФ, Лікарі без кордонів, World Central Kitchen. Також це Федеральне Агенство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID), яка є потужною структурою світового рівня та донором багатьох організацій. Нашому місту пощастило, адже ми маємо меморандум з цією структурою, згідно з яким отримали фінансову допомогу близько 6 мільйонів гривень. На ці кошти Агенство придбало побутову техніку, яку ми передали гуртожиткам і дитячим садочкам, де зараз проживають вимушені переселенці», – зазначив Сергій Кузьменко.
Міський голова поінформував, що ООН передала 160 тон вантажу для харчування переселенців, який ми розподілили на два місяці у вигляді продуктів харчування.
Організація World Central Kitchen також вдруге надає допомогу по 2600 продуктових наборів.
ЮНІСЕФ облаштувало на площі Соборній мобільну дитячу точку «ЮНІСЕФ Спільно», а організація USAID планує встановити дитячий спортивний майданчик.
Сергій Кузьменко також відзначив роботу незалежної міжнародної медичної організації «Лікарі без кордонів», яка провела навчальні тренінги для лікарів та військових.
«Всім без виключення дякую. Я вважаю, що співпраця із міжнародними організаціями – це наше майбутнє. Україна – це частина Європи, вона інтегрується в Європу. І швидкий розвиток можливий лише в тісній співпраці із європейськими, світовими організаціями. Я думаю, ми будемо посилювати цей напрямок роботи», – підсумував міський голова.