QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії вперше відзначають День Української Державності

28 липня Україна вперше відзначає День Української Державності. Ця дата встановлена Указом Президента України з метою утвердження спадкоємності тисячолітніх традицій українського державотворення.
Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців. День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора, захищаючи суверенітет і незалежність нашої держави, доводять, що українці – це нащадки козаків, незламний та волелюбний народ.
З нагоди цієї дати біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулася літературно-музична композиція «Тисячолітній спадок державності», у якій взяли участь міський голова Сергій Кузьменко, його заступники, депутати, представники громадських організацій, жителі міста.
Звертаючись до присутніх, Сергій Кузьменко зазначив: «Сьогодні у День Хрещення Русі ми вперше мали б відзначати свято – День Державності України. Сьогодні рано-вранці по багатьох містах орки знову завдали ракетних ударів, знову була неспокійна ніч і неспокійний ранок, сьогодні знову у наших захисників було багато роботи. Зараз ми всі доводимо те, що українці заслуговують, аби мати власну державу. Ми нікому не віддамо право забрати нашу країну, а обов’язково побудуємо красиву європейську державу. Заради чого робимо затишок в місті? Аби всі, хто приїхали до нас з Харкова, Донецька і Маріуполя, бачили справжнє українське місто і справжню українську гостинність. І ми, українці, це робимо. Ми прихистили і надали першу допомогу більше 10 тисячам наших друзів, які втратили свої домівки. Сьогодні вулицями Олександрії їздить новий транспорт і важко відрізнити цей день від того, який був рік тому. Але знаємо, чим він відрізняється. Він відрізняється великими втратами, біллю і великою звитягою та подвигом багатьох українців, які сьогодні зі зброєю в руках, захистили небо над Олександрією і дали можливість сказати нашим Героям «Дякуємо» за те що в Олександрії ми маємо мирний ранок і сонячний день». Нашу історію ніхто не перепише. Ми віримо в себе, віримо в Бога та віримо з Збройні Сили України».
Під час заходу присутні віддали шану державним символам України, разом заспівали Державний Гімн України та поклали квіти до пам’ятника Великого Кобзаря.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.453300369997929/453300026664630