QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сергій Кузьменко повідомив про виділення понад 6 млн грн на охорону здоров’я

Розвиток галузі охорони здоров’я та надання якісних медичних послуг жителям Олександрійської громади є одним із пріоритетів для міської влади.

Тож на засіданні виконавчого комітету міський голова Сергій Кузьменко зупинився на питанні фінансової підтримки медичної сфери. Він зазначив, що з міського бюджету планується виділити 6,4 мільйони гривень на підтримку медичних закладів та врегулювання нагальних потреб охорони здоров’я.

Зокрема, йшлося про запуск в роботу кисневої станції, яку встановили у Центральній міській лікарні. «Із настанням осіннього періоду наші медики констатують збільшення кількості хворих на гострі респіраторні захворювання. На жаль, коронавірус нікуди не зник і ми спостерігаємо зростання захворюваності людей на цю хворобу. У зв’язку з цим плануємо ввести в експлуатацію систему забезпечення киснем, яку ми придбали і змонтували. Це кисневий генератор, киснева станція і кріоциліндри. Тому виділяємо 2,7 мільйони гривень, аби ввести в експлуатацію відповідне обладнання», – зазначив Сергій Кузьменко.

Наступне питання стосувалося стоматологічної поліклініки. «Сьогодні багатьом категоріям людей надаються безкоштовні стоматологічні послуги. Щоб і надалі ми мали можливість забезпечувати цих людей лікуванням, з бюджету виділяємо  1,2 мільйони гривень», – повідомив міський голова.

Також увага була зосереджена на підготовці до опалювального сезону медичної амбулаторії у Перемозькому мікрорайоні. Оскільки заклад потребує  заміни системи опалення, буде виділено 1,1 мільйон гривень на відповідні роботи.

У тому числі, з місцевого бюджету буде виділено 1 мільйон гривень на виплату заробітних плат  медичним працівникам.

Субвенція Приютівської територіальної громади у розмірі 253 тис. грн на утримання охорони здоров’я буде спрямована за цільовим призначенням.