QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

175 тисяч гривень з міського бюджету отримають співвласники багатоповерхівок на відшкодування частини кредитів

4 ОСББ міста отримають майже 175 тис грн з міського бюджету на часткове відшкодування кредитів, узятих з метою впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження в багатоквартирних будинках. Про це розповів на початку засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Кузьменко сьогодні, 3 листопада.
«Наприкінці літа ми на сесії затвердили Програму спільного фінансування та підтримки ОСББ до 2025 року. Механізм полягає в тому, що з міського бюджету ми відшкодовуємо частину кредитних коштів, залучених ОСББ на капітальні ремонти, модернізацію інженерних та електричних мереж, енергоефективність.
Сьогодні починаємо Програму в дії – погоджуємо відшкодування перших майже 175 тис грн з бюджету Олександрійської громади по чотирьом кредитам чотирьох ОСББ на теплову модернізацію будинків. Ці чотири ОСББ залучили майже мільйон гривень кредитних коштів на енергоефективні заходи. Ми відшкодовуємо від 10 до 20% по кожному кредиту.
Отож, закликаємо інші ОСББ залучати кредитні кошти та ставати учасниками міської програми, ми зі свого боку надамо часткове відшкодування», – зазначив очільник міста.
Тож у ході засідання члени виконкому погодили відшкодування за рахунок бюджету Олександрійської територіальної громади частини кредитів наступним співвласникам багатоповерхівок:
ОСББ «Квадрат 104» отримає близько 68 тисяч грн;
ОСББ «Господар 2019» буде відшкодовано 52 тисячі 400 грн;
ОСББ «Алеут» отримає 24 тисячі 300 грн;
ОСББ «Скіф 2» перерахують 29 тисяч грн.
За словами міського голови влада і в наступному році закладатиме кошти для підтримки ОСББ на шляху до енергоефективності, адже це дає можливість підвищити якісний рівень життя олександрійців і заощадити кошти жителів міста на оплату комунальних послуг.