QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

1 жовтня – День захисників та захисниць України, День українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці

Дорогі захисники і захисниці! Шановні олександрійці!

Сьогодні ми відзначаємо три українських свята: День захисників та захисниць України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.

Символічно, що свято захисників і захисниць України відзначається разом з Днем козацтва, що уособлює честь і відвагу воїна, та церковним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка споконвіків вважається покровителькою козаків.

Наші захисники – новий ідеал воїна для всього світу та приклад справжнього героїзму, мужності, сили духу, незламності та любові до Батьківщини.

На жаль, наша держава виборює свободу і незалежність надзвичайно дорогою ціною – життям кращих синів і доньок України. Ми пам’ятаємо полеглих героїв та згадуємо усіх, хто загинув, захищаючи від ворога українську землю.

Зараз у важкий воєнний час ми маємо єднатися, підтримувати наших бійців і один одного заради найскорішої перемоги та миру.

Нехай козацький дух і жага до волі стануть на варті наших інтересів, а Пресвята Богородиця своїм покровом захистить воїнів та усіх нас від усього лихого.

Слава захисникам і захисницям України! Слава Україні!

З повагою міський голова Сергій Кузьменко