QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Активне життя музейного центру ім.Худякової А.Ф.

На базі музейного центру ім. Худякової А. Ф. щодня проходять цікаві заходи для учнівської та студентської молоді.
У рамках Шевченківських днів 9 березня для учнів ЗНЗ №19 проводилось музейне заняття з використанням унікальних предметів з фондів музейного центру на тему «Спадщина Кобзаря в фондах музею».
9 березня, напередодні відзначення Дня українського добровольця, в музейному центрі відбулася година спілкування «Доброволець – хто він?» для учнів 9 класу НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів №19». Захід відбувся за участі ветерана полку «Азов» Віктора Іванченка, який поділився з присутніми своїми спогадами про час військової служби в полку та про бойових побратимів. Ознайомившись із загальним значенням та сенсом слова «доброволець», учні прослухали історію формування та бойовий шлях перших українських добровольчих батальйонів.
З нагоди святкування Масляного тижня до музейного центру ім. А.Ф.Худякової 10 березня на етнографічне свято «Масляна іде – весну-красу веде!» завітали студенти Олександрійського медичного фахового коледжу. З цікавими звичаями Масниці студенти ознайомились під час свята, а крім того і самі стали учасниками інсценізацій цих традиційних розваг. Свято завершилося виготовленням опудала зими і хороводом, що колись символізувало проводжання зими та зустріч весни.
11 березня для студентів ВСП «Олександрійського аграрного фахового коледжу БНАУ» в Олександрійському міському музейному центрі імені А. Худякової проведене тематичне заняття з історичного краєзнавства. Запропонована тема «Видатні особистості Олександрійського земства в історії рідного краю ХІХ – поч. ХХ ст. ст.» присвячена 156-й річниці від дня проведення в Олександрії першого земського повітового зібрання, яке відбулося 2 – 4 березня 1865 року (за старим стилем).
Відповідно запропонованій тематиці заняття проходило в краєзнавчому відділі біля експозиції, присвяченій історії Олександрійського повітового земства. Студенти коледжу ознайомилися з основними віхами історії Олександрійської земської управи, дізналися про роботу земських установ Олександрії та Олександрійського повіту: земської лікарні та земської аптеки, казначейства, земських шкіл, амбулаторій та земських лікарень.
Також 11 березня у музеї відбувся підсумок міського етапу Всеукраїнської акції «Годівничка», під час якого були організовані виставка годівничок, їх презентація та майстер-клас «Годівничка своїми руками».