QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Активний початок реалізації нового проекту в центральній бібліотеці

Реалізація нового проєкту центральної міської бібліотеки «ВільноХаб», спрямованого на підтримку дітей та молоді, постраждалих через військові дії, набирає обертів.

Користуються популярністю методики лікування «мистецтвом» –  заходи з арт-терапії, заняття з малювання, рукоділля, арт-релаксу,  діалоги з психологами.

«Внутрішня гармонія: що це і як її досягти» – такій темі було присвячене арт-терапевтичне заняття під керівництвом  фахівчині в галузі арт-терапії з когорти ВПО Аліни Касьянової.

Учасники мали змогу в атмосфері співпраці та позитивної мотивації усвідомити цінність та унікальність власної особистості.

Під приємну музику всі присутні поринули в атмосферу власних думок та почуттів. А далі виразили на папері образи, що підказала їм підсвідомість. Арт-терапевтичне заняття з використанням мандалотерапії  – це ефективний засіб, який дає людині життєві сили, допомагає стати тим, ким людина є насправді. Мандалотерапія є одним із різновидів арт-терапії, поєднуючи в собі елементи психотерапії, енерготерапії, що допомагає краще зрозуміти себе і проникнути в глибини своєї підсвідомості.

В рамках проекту «ВільноХаб» відбувся також майстер-клас в техніці «Декупаж» разом з Анастасією Євсейчик – майстринею з когорти ВПО. Присутні перетворювали звичайну банку у справжній витвір мистецтва, розмальовуючи її і використовуючи нескладну техніку накладання серветок.

Проєкт «ВільноХаб» втілюється в рамках програми Мріємо та діємо, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.